mindfulness en energetische behandelingen.


Wat houdt Mindfulness in.

Mindfulness is met een nuchter hoofd en een open hart in aandacht “zijn”.

Met het beoefenen van Mindfulness kan je je persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Het brengt balans en duidelijkheid, geeft het leven kleur in contact met jezelf en alles en iedereen om je heen. Het heeft een positief effect op je omgeving en zo weer op jezelf. 

 De “dingen-met-aandacht-doen”, in je dagelijks leven in bedden, vraagt een investering in jezelf. Kijken naar jezelf en zo de stap durven zetten naar verandering. Je leert hierdoor ingeslepen patronen los te laten, zodat je de regie over je leven terug krijgt.

mijn uitnodiging aan jou is te komen tot:

 • Herkenning.

 • Erkenning.

 • Acceptatie.

 • Loslaten.

“Smile, breathe and go slowly” (Thich Nhat Hanh)

Graag wil ik je hierbij de hand reiken, een klein stukje aandachtig meewandelen op jouw pad.

Met behulp van Behandelingen al dan niet in combinatie met een gesprek, oefeningen en/of meditatie. In overleg en afgestemd op jouw behoeften. Dit kan bijvoorbeeld ook de vorm hebben van op mindfulness-gebaseerde ouderondersteuning. 

Het is ook mogelijk een behandeling puur ter ontspanning te ervaren.

Energetische behandelingen:              ‘ een zachte massage van de ziel’ 

De behandeling, die ik geef is een  combinatie van de methodes die ik ken en wat ik op dat moment voel. Ik stem mij  op een intuïtieve manier af op de stroming van de energie. Het is een mooie zachte liefdevolle behandeling en ook zeer geschikt voor kinderen. Energetische behandelingen kunnen op zichzelf staan, maar ook een mooie aanvulling zijn op een medische behandeling.

Een energetische behandeling is een handige hulp bij het ervaren van diepe ontspanning.

 • Het richt zich op het herstel van de juiste balans, zowel psychisch als lichamelijk.
 • Het gaat uit van een holistische visie (lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden)
 • Het ondersteunt en versnelt genezingsprocessen, bijvoorbeeld bij kneuzingen of botbreuken
 • Het werkt ontspannend bij pijn, zoals hoofdpijn, rugpijn, pijn aan de nek of schouders
 • Het helpt bij slapeloosheid.
 • Het bevordert het geestelijk en lichaamsbewustzijn bij bijvoorbeeld depressieve gevoelens, nervositeit. En andere psychische ongemakken.
 • Het is gericht op het losmaken van blokkades in de spieren, lymfestromen, bloedsomloop en ademhaling en daarmee ook op de energiedoorstroming van de meridianen (energiebanen) en de chakra’s (energiecentra, lopend door de belangrijkste zenuwknopen van de wervelkolom).
 • Het ondersteunt verschillende vormen van therapie.

 

Reiki. (als aparte behandeling mogelijk)
Het woord Reiki betekent letterlijk: universele levensenergie.

Reiki is een ontspanningstechniek, die ontwikkeld is in Japan. De grondlegger van Reiki is Usui, een Japanse monnik. Deze techniek is gebaseerd op een methode van handoplegging, die al eeuwen lang in diverse culturen gebruikt werd. Tijdens een reikibehandeling  gebruik ik ademhalingsoefeningen, rustgevende muziek, aromatherapie en handoplegging. Hierdoor wordt het gemakkelijker om naar je lichaam te leren luisteren. Door middel van handoplegging kan de energie in het lichaam gaan stromen, zodat dit kan ontspannen. Diepe ontspanning zorgt ervoor dat de energie beter door het lichaam kan stromen, door eventuele blokkades heen. Blokkades kunnen lichamelijk en geestelijk stress veroorzaken, wat elkaar negatief kan beïnvloeden. Reiki kan helpen je bewust te worden van dit patroon en het helpen doorbreken, zodat het zelfhelend vermogen zijn werk kan gaan doen.

Een reiki behandeling is geen therapie en kan deze niet vervangen. Het is een op zich zelf staande behandeling of kan een aanvulling op een bepaalde therapie zijn.

Gedurende de behandeling lig je op een massage tafel. Omdat reiki door kleding heen gaat, kan deze aangehouden worden. Het verdient de voorkeur gemakkelijke kleding te dragen (bijvoorbeeld een shirt en joggingbroek).

Reiki is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Baby’s kan het helpen bij darmkrampjes, zodat de baby beter kan ontspannen en slapen. Kinderen staan van nature open voor reiki, omdat aanraken een van de eerste levensbehoeften is.

Holisticpulsing.

Holisticpulsing is een vorm van massage, waarbij je lichaam door wiegen en stretchen in beweging wordt gebracht. Door de “stroming”die zo in je lijf ontstaat, kun je je bewust worden van spanningen en blokkades en wordt je als het ware uitgenodigd deze los te laten. Holisticpulsing heeft een diep ontspannende werking en kan eventueel ondersteunend zijn bij elke medische behandeling.

Hoofdmassage (als aparte behandeling mogelijk)

Ik behandel met langzame zachte, contactvolle, aandachtige aanraking. Zoals lange strijken met de vingertoppen, roterende bewegingen, lichte druk, strekking en liften(optillen).
De behandeling vindt plaats in rugligging op een massagetafel. Bedekt met een dekentje.

De uitnodiging is, om uit het verklaren en veroordelen van het hoofd te gaan, naar wat men voelt in het lichaam.

 

Energetische Stoelmassage. (als aparte behandeling mogelijk)

De behandeling wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel. Hier kan echter vanaf worden geweken. Ik pas de behandeling dan aan.

De massage wordt over de kleding heen gegeven.

Met mijn handen en onderarmen masseer ik op een zachte, aandachtige, uitnodigende manier de rug, schouders, nek, armen, de handen, de benen, voeten en het hoofd. Hierbij gebruik ik lichte druk, zachte roterende, strijkende en strekkende bewegingen.

 • Bewustwording van het eigen lichaam, waarnemen wat daar speelt
 • Uitnodiging om blokkades in de spieren los te laten. Waardoor stromingen, zoals de lymfestroom, bloedsomloop, ademhaling weer vrijuit hun weg kunnen gaan.
 • Masseren van drukpunten en het geven van rustgevende strijkingen om energie door het lichaam te laten stromen.
 • Stimuleren van het immuunsysteem en het zelf herstellend vermogen.
 • Bevrijding van stress op een natuurlijke manier.

 

Indiase hoofdmassage (als aparte behandeling mogelijk)

of champissage, omvat massage van de schouders, armen, nek, hoofdhuid en gezicht. Met als doel het in evenwicht brengen van energieën door middel van acupressuurpunten en bloedsomloopbewegingen.

Het is afgeleid van een Indiaas alternatief geneeskundig systeem genaamd Ayurveda (vertaald als “wetenschap van het leven”), volgens welke de geest en het lichaam nauw met elkaar verbonden zijn en elkaar dus kunnen beïnvloeden. Op basis van deze theorie is men van mening dat Indiase hoofdmassage niet alleen hoofdpijn kan verminderen en het fysieke welzijn kan verbeteren, maar ook het mentale en emotionele welzijn. Indiase hoofdmassage is een oude therapeutische praktijk die in India al meer dan 5.000 jaar wordt toegepast.

 • Helpt migraine, hoofdpijn en rugpijn te voorkomen
 • Vermindert angst
 • Helpt bij slaapproblemen
 • Vernieuwt en balanceert energieniveaus door te werken met de drie hogere chakra’s
 • Voedt haarwortels, verbetert de textuur en stimuleert de haargroei

Deze massage wordt op een gewone stoel gegeven (kan ook worden aangepast aan jouw behoeften)

 

Kinderen kan ik een kind-volgende, intuïtieve behandeling geven. De ouders krijgen uitleg aangereikt om thuis te gebruiken. Dagelijkse liefdevolle aandachtige massage brengt ontspanning voor ouder en kind en versterkt de onderlinge band. Balans, zeker de periode na de bevalling kan hierdoor eerder gevonden worden. 

Mijn advies aan ouders is om eerst zelf een behandeling te ervaren, waarna we kunnen bespreken hoe verder.

als het niet mogelijk is naar mij te komen, dan kan ik eventueel naar jou komen en passen we de behandeling daarop aan.

Overige activiteiten.

Begeleide meditaties, stille/meditatieve wandelingen,  kou-beleving, reflecteren, luisterend oor en toegestoken hand

Wil je graag meer weten dan kan je vrijblijvend een afspraak maken, om kennis te maken en je vragen te stellen.

N.B. Ik ben geen therapeut, werk niet met een intakeformulier en doe niet aan dossiervorming. 

 

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Anja, moeder van inmiddels volwassen kinderen, Dirkje en Laurens, Getrouwd met Kees.

Mijn hele leven heb ik met mensen gewerkt, dus ben ik zelf het instrument waar ik het mee moet doen. Ervarend leren en ruimte geven en nemen vind ik de beste manier om door het leven te stoeien. Niet zonder slag of stoot en meestal reflecterend op mijn doen en laten.

Nu ik meer levenservaring heb opgedaan en de diagnose fibromyalgie heb gekregen, echter ik ben niet mijn diagnose, is het tijd om zo nu en dan stil te staan. Waar ben ik en wat doe en wil ik nu? Vanuit die positie wil ik verder bewegen. Het voelt voor mij fijn om dat met alle aandacht voor wat er “nu” is verder te ontwikkelen. Mijn rugzak met oude patronen ruim ik op, waar ik niks meer aan heb gaat eruit en wat ik nog kan gebruiken stop ik er afgestoft weer in. Dit is een doorlopend proces.

” De weg ergens naar toe is het doel”

Heel graag wil ik met andere mensen delen wat voor een verlichting het geeft om jezelf toe te staan aandachtig in het leven te zijn. Zonder pijn, verdriet en ellende weg te stoppen, maar het er allemaal laten zijn. Tenslotte, om iets los te kunnen laten of te accepteren, moet je het eerst vasthouden (ervan bewust worden).

Inmiddels mag ik mezelf ervaringsdeskundige noemen in het beleven van kou in de rivier gedurende de herfst, winter- en vroege voorjaars periode. Kou is een vorm van stress, door middel van je ademhaling kan je jezelf leren en toestaan hoe om te gaan met stress. Mocht je daar behoefte aan hebben help ik je hierbij graag.

Mijn uitgangspunt is zelfredzaamheid en stimulering van het zelfhelend vermogen.  Mijn visie is dat het nemen van- en houden van de eigen verantwoordelijkheid de enige manier is om mee te kunnen stromen op de weg naar heling. Hierbij respecteer ik de keuzes die jij maakt. 

“Een heler is niet iemand waar je heen gaat voor heling, een heler is iemand die van binnen het vermogen om jezelf te helen aanraakt.”

Energetische behandelingen en mindfulness reik ik afgestemd op jou aan. Op een voor iedereen toegankelijke manier. 

Mag ik je uitnodigen?

Opleidingen/cursussen:

 • H.B.O.- maatschappelijk werk.
 • Opleiding gespecialiseerd verzorgende.
 • Docent baby massage.
 • Docent mindfulness.
 • reiki tera mai/seichem level 1 en 2
 • Kundalini reiki master
 • Holisticpulsing 1
 • De 6 aanrakingen 
 • Ademwerk, waaronder verbonden ademhaling ( bekend vanuit de yoga en wim Hof)
 • energetische hoofdmassage.
 • energetische stoelmassage.
 • Indiase hoofdmassage

Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van pedagogiek.

Mijn werkervaring:

 • Algemeen maatschappelijk werk (stage).
 • Gespecialiseerd verzorgende.
 • Peuterspeelzaalwerk.
 • Kinderopvang (Pedagogisch( beleids) medewerker)
 • Runnen van de B&B samen met mijn man. 
 • Het geven van op maat gemaakte Mindfulness trainingen. 
 • Het geven van energetische behandelingen. 

Het lijkt me leuk elkaar te ontmoeten, voel je welkom.

Je mag me bellen, appen of mailen. (+31 619510174  anjakreekhuske@gmail.com)