Mindfulness/reiki/holisticpulsing in ’t Kreekhuske


Wat houdt Mindfulness in.

Mindfulness is met een nuchter hoofd en een open hart in aandacht “zijn”.

 

Met het beoefenen van Mindfulness kan je je persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Het brengt balans en duidelijkheid, geeft het leven kleur in contact met jezelf en alles en iedereen om je heen. Het heeft een positief effect op je omgeving en zo weer op jezelf. 

 De “dingen-met-aandacht-doen”, in je dagelijks leven in bedden, vraagt een investering in jezelf. Kijken naar jezelf en zo de stap durven zetten naar verandering. Je leert hierdoor ingeslepen patronen los te laten, zodat je de regie over je leven terug krijgt.

Uitgangspunten hierbij zijn, door middel van oefeningen (meditaties, bodyscan, yoga) te komen tot:

 • Herkenning.

 • Erkenning.

 • Acceptatie.

 • Loslaten.

 

“Smile, breathe and go slowly” (Thich Nhat Hanh)

Graag wil ik je hierbij de hand reiken, door je kennis te laten maken met theorie en oefeningen. Een klein stukje aandachtig meewandelen op jouw pad.

Coaching, in overleg en afgestemd op jouw behoeften. Deze kan bijvoorbeeld ook ingezet worden als op mindfulness-gebaseerde ouderondersteuning. 

 

Workshops

Bij interesse voor een workshop kun je contact met mij opnemen, zodat we een en ander op elkaar af kunnen stemmen. En bespreken wat de mogelijkheden zijn

Ook kan ik een workshop voor op de werkvloer ontwikkelen (denk hierbij aan kinderopvang en zorginstellingen) 

 

Reiki.
Het woord Reiki betekent letterlijk: universele levensenergie.

Reiki is een ontspanningstechniek, die ontwikkeld is in Japan. De grondlegger van Reiki is Usui, een Japanse monnik. Deze techniek is gebaseerd op een methode van handoplegging, die al eeuwen lang in diverse culturen gebruikt werd. Tijdens een reikibehandeling  gebruik ik ademhalingsoefeningen, rustgevende muziek, aromatherapie en handoplegging. Hierdoor wordt het gemakkelijker om naar je lichaam te leren luisteren. Door middel van handoplegging wordt energie doorgegeven aan het lichaam, zodat dit kan ontspannen. Diepe ontspanning zorgt ervoor dat de energie beter door het lichaam kan stromen, door eventuele blokkades heen. Blokkades kunnen lichamelijk en geestelijk stress veroorzaken, wat elkaar negatief kan beïnvloeden. Reiki kan helpen je bewust te worden van dit patroon en het helpen doorbreken, zodat het zelfhelend vermogen zijn werk kan gaan doen.

Een reiki behandeling is geen therapie en kan deze niet vervangen. Het is een op zich zelf staande behandeling of kan een aanvulling op een bepaalde therapie zijn.

Gedurende de behandeling lig je op een massage tafel. Omdat reiki door kleding heen gaat, kan deze aangehouden worden. Het verdient de voorkeur gemakkelijke kleding te dragen (bijvoorbeeld een shirt en joggingbroek).

Reiki is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Baby’s kan het helpen bij darmkrampjes, zodat de baby beter kan ontspannen en slapen. Kinderen staan van nature open voor reiki, omdat aanraken een van de eerste levensbehoeften is.

Holisticpulsing.

Holisticpulsing is een vorm van massage, waarbij je lichaam door wiegen en stretchen in beweging wordt gebracht. Door de “stroming”die zo in je lijf ontstaat, kun je je bewust worden van spanningen en blokkades en wordt je als het ware uitgenodigd deze los te laten. Holisticpulsing heeft een diep ontspannende werking en kan eventueel ondersteunend zijn bij elke medische behandeling.

In mijn behandelingen combineer ik Reiki met Holisticpulsing op een intuïtieve manier. Het is een mooie zachte liefdevolle behandeling en ook zeer geschikt voor kinderen.

kinderen geef ik een kind-volgende, intuïtieve behandeling. De ouders krijgen uitleg aangereikt om thuis te gebruiken. Dagelijkse liefdevolle aandachtige massage brengt ontspanning voor ouder en kind en versterkt de onderlinge band. Balans, zeker de periode na de bevalling kan hierdoor eerder gevonden worden. 

Mijn advies aan ouders is om eerst zelf een behandeling te ervaren, waarna we kunnen bespreken hoe verder.

 

 

 

Je kunt in alle gevallen voor een oriënterend kennismakingsgesprek vrijblijvend een afspraak met mij maken.

N.B. Ik werk niet met een intakeformulier en doe niet aan dossiervorming. 

Overige activiteiten.

geleide meditaties, stilte wandelingen, luisterend oor en toegestoken hand.

Retraite.

Als gast van’t Kreekhuske kunt u bij uw boeking aangeven wat u wensen zijn, we kunnen dit echter ook bij aankomst bespreken.

Wie ben ik.

Mijn naam is Anja, moeder van inmiddels volwassen kinderen, Dirkje en Laurens, Getrouwd met Kees.

Mijn hele leven heb ik met mensen gewerkt, dus ben ik zelf het instrument waar ik het mee moet doen. Ervarend leren en ruimte geven en nemen vind ik de beste manier om door het leven te stoeien. Niet zonder slag of stoot en meestal reflecterend op mijn doen en laten.

Nu ik wat meer levenservaring heb opgedaan en de diagnose fibromyalgie heb gekregen, is het tijd om daar bij stil te staan, Waar ben ik en wat doe en wil ik nu? Vanuit die positie wil ik verder bewegen. Het voelt voor mij fijn om dat met alle aandacht voor wat er “nu”is verder te ontwikkelen. Mijn rugzak met oude patronen ruim ik op, waar ik niks meer aan heb gaat eruit en wat ik nog kan gebruiken stop ik er afgestoft weer in.

Heel graag wil ik met andere mensen delen wat voor een verlichting het geeft om jezelf te trainen in het aandachtig in het leven te staan. Zonder pijn en verdriet weg te stoppen, maar het er laten zijn, Zodat je kunt kiezen hoe je ermee om wilt gaan.

Mijn uitgangspunt is zelfredzaamheid en stimulering van het zelfhelend vermogen.  Mijn visie is dat het nemen van- en houden van de eigen verantwoordelijkheid de enige manier is om tot resultaten te kunnen komen in de weg naar heling. Hierbij respecteer ik de keuzes die jij maakt. 

“Een heler is niet iemand waar je heen gaat voor heling, een heler is iemand die van binnen het vermogen om jezelf te helen aanraakt.”

Mindfulness, Reiki en Holistic pulsing reik ik aan op een voor iedereen toegankelijke manier. 

Opleidingen/cursussen:

 • H.B.O.- maatschappelijk werk.
 • Opleiding gespecialiseerd verzorgende.
 • Docent baby massage.
 • Docent mindfulness.
 • reiki tera mai/seichem level 1 en 2
 • Holisticpulsing 1
 • De 6 aanrakingen 

Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van pedagogiek.

Mijn werkervaring:

 • Algemeen maatschappelijk werk (stage).
 • Gespecialiseerd verzorgende.
 • Peuterspeelzaalwerk.
 • Kinderopvang (Pedagogisch( beleids) medewerker)
 • Runnen van de B&B samen met mijn man. 
 • Het geven van op maat gemaakte Mindfulness trainingen. 
 • Het geven van intuïtieve behandelingen. 

Het lijkt me leuk jullie te ontmoeten, voel je welkom.

Je mag me bellen, appen of mailen. (06-19510174, anjakreekhuske@gmail.com)